Guvernul Romaniei a aprobat, la 21 decembrie 2011, acordarea de asistenta umanitara unor raniti din Libia.

O echipa mixta a Ministerului Sanatatii si a Ministerului Afacerilor Externe (compusa dintr-un reprezentat MAE si cinci medici romani) s-a deplasat, in perioada 26-29 decembrie 2011, la Tripoli, pentru a stabili, cu sprijinul Ambasadei Romaniei, termenii acordarii de ajutor umanitar Libiei. Delegatia a fost condusa de subsecretarul de stat din Ministerul Sanatații, dr. Raed Arafat.

Echipa medicala a examinat la Tripoli aproape 100 de pacienti libieni raniti in urma conflictului dintre gruparile revolutionare si fortele loiale regimului Gaddafi. In urma evaluarilor si triajului medical 42 de raniti din diverse orase libiene vor fi preluati si tratati in spitale din Romania. Acestia vor ajunge in Romania in prima jumatate a lunii ianuarie 2012, transportul acestora fiind asigurat de partea libiana.

Autoritatile libiene au apreciat oferta de sprijin a Romaniei si au exprimat dorinta continuarii si amplificarii cooperarii in domeniul medical.

Sprijinul umanitar al Romaniei este complementar actiunilor tarii noastre in timpul conflictului din Libia si constituie continuarea fireasca a sustinerii acordate de tara noastra transformarilor democratice din Libia, reflectata inclusiv in dimensiunea dialogului politic cu autoritatile libiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.