Amir Mirzai Hekmati, un tanar american de origine iraniana, a fost capturat in mijlocul unei operatiuni sub acoperire in Iran si pus sa marturiseasca totul in direct la televiziunea iraniana.

Televiziunea nationala iraniana a dezvaluit despre Hekmati ca este cetatean american, nascut in Arizona din parinti iranieni. In timpul interviului difuzat, a demonstrat ca vorbeste perfect Farsi si engleza si a povestit foarte calm despre cariera sa de agent secret.

M-am inrolat in armata in 2001 dupa ce am terminat liceul si am fost antrenat in diferite domenii militare si in informatii. Cand au descoperit ca vorbeam putina farsi si araba, mi-au spus 'am vrea sa mergi la o anumita scoala pentru a invata araba’", a declarat Hekmati in interviu.

Tanarul a mai adaugat ca parametrii misiunii sale dictau: „sa devina o sursa pentru ministerul de Informatii iranian, sa mearga in Teheran cu informatii false in schimbul carora sa primeasca bani si apoi sa se intoarca”.

Misiunea nu s-a desfasurat conform planului, deoarece Hekmati a fost identificat in Afghanistan si apoi capturat de fortele iraniene cand a intrat in Iran, relateaza news.com.

Washington nu a comentat in nici un fel situatia. Iran are un obicei din a dezvalui in mod public capturile diferitilor agenti secreti americani, dar dupa aceste dezvaluiri, nu se mai primesc informatii cu privire la soarta lor, conform CBS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.