Un proiect de recomandare privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen pe 25 martie 2012, initial doar cu frontierele aeriana si maritima, va fi discutat in cursul Consiliului JAI din 14 decembrie, anunta Televiziunea publica bulgara (BNT), citata de Sofia Echo.

Potrivit proiectului de recomandare, frontierele terestre ale celor doua state ar urma sa fie incluse in Spatiul Schengen cel tarziu la 31 iulie 2012.

BNT precizeaza ca nu este clar daca Olanda si-a schimbat pozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, notand insa ca includerea unui astfel de proiect pe agenda Consiliului JAI este "un semnal pozitiv", potrivit MEDIAFAX.


La 14 noiembrie, Finlanda a anuntat, prin vocea ministrului Afacerilor Europene, Alexander Stubb, ca este de acord cu o solutie de compromis care sa permita aderarea etapizata a Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

Insa Olanda a subliniat, cel mai recent la 24 noiembrie, ca ramane hotarata sa tina Bulgaria si Romania in afara spatiului Schengen pana cand cele doua tari vor prezenta dovezi privind progresele facute in lupta impotriva coruptiei.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.