Nici atacurile lui Basescu, nici presiunile membrilor din spatiul Schengen nu-i intimideaza pe olandezi. Ei sunt in continuare pregatiti sa se foloseasca de veto pentru a bloca aderarea Romaniei si Bulgariei in Schengen.

In ciuda presiunii din partea statelor UE, Olanda refuza in continuare sa accepte ca Romania si Bulgaria sa adere la spatiul Schengen, relateaza Duch News.

Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat ca cele doua state nu au facut inca suficiente demersuri sa combata coruptia si crima organizata.

Membrii UE vor sa discute din nou acest subiect in martie, insa Mark Rutte nu garanteaza ca atunci pozitia Olandei se va schimba. "Nu exclud ca Olanda sa spuna iar NU", a spus premierul olandez.

Spatiul Schengen: Atac dur la Olanda al lui Basescu

Se pare ca atacul dur al presedintelui roman Traian Basescu nu i-a influentat pe olandezi.

"Romania are Albita. Olanda are Rotterdam-ul. Da? Imi pare rau, nu Albita e poarta de intrare a tigarilor, a alcoolului, a drogurilor. Si nu Romania, din neputinta, a legalizat prostitutia, nu Romania, din neputinta, a legalizat consumul de droguri", a spus Basescu vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.