Peste 2.000 de partizani ai opozantei ucrainene Iulia Timosenko s-au adunat duminica in fata inchisorii unde este detinuta fosta sefa a Guvernului, pentru o serenada cu ocazia aniversarii sale, sarbatorita cu flori si numeroase mesaje de sustinere.

Manifestantii scandau "Iulia, libertate!", la intrarea in inchisoarea din Kiev, unde zeci de politisti erau mobilizati.


Numerosi participanti cu buchete mari de flori erau stransi in spatele unei bariere metalice, in fata intrarii in cladire, iar altii au lipit carduri cu urari in forma de inima pe un zid al inchisorii, relateaza AFP.

Mai multe formatii de muzicieni cunoscuti din Ucraina au cantat pe o mica scena ridicata in apropierea centrului de detentie.


Incarcerata din august, Iulia Timosenko a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru ca a incheiat, in 2009, pe vremea cand era premier, acorduri in domeniul gazelor cu Rusia, considerate defavorabile tarii sale. Ea a negat intotdeauna aceste acuzatii, denuntand motivatia lor politica, scrie MEDIAFAX.

"Chiar si in spatele gratiilor, in conditii inumane, Timosenko isi continua lupta", a declarat adjunctul fostului premier, Oleksandr Turcinov, aflat printre manifestanti.

"Ii doresc sanatate", a afirmat la randul sau fiica lui Timosenko, Evghenia Carr.


Protest outside jail on Tymoshenko's birthday -... de nocommenttv


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.