Iulia Timosenko, opozanta ucraineana care ispaseste o pedeapsa de sapte ani de inchisoare, nu sufera de nicio boala grava, este apta de a fi interogata si va ramane in detentie, au anuntat autoritatile, in urma unei examinari medicale, relateaza AFP.

"Iulia Timosenko a fost supusa unei examinari medicale complete la o institutie medicala din Kiev", a declarat ministrul Oleksandr Aniscenko, citat de agentia Interfax.

Timosenko a facut un test RMN, o ecografie si o examinare radiologica, a adaugat administratia penitenciara, intr-un comunicat, relateaza MEDIAFAX.

  • Viata lui Timosenko nu este in pericol

"Aceste examinari nu au dezvaluit o evolutie patologica ce i-ar putea pune viata in pericol", a indicat sursa citata, adaugand ca nimic nu impiedica de-acum continuarea "procedurilor judiciare" si mai ales interogatoriile in cadrul anchetei care o vizeaza pe opozanta.

  • Starea de sanatate a fostului premier ucrainean este ingrijoratoare

Delegata parlamentara pentru drepturile omului si apropiati ai lui Timosenko au afirmat ca opozanta este imobilizata la pat si sufera de dureri puternice la spate, care potrivit unei matusi a fostului premier sunt consecintele unui accident rutier din 2009.

Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, anuntase marti ca Iulia Timosenko va primi ingrijiri medicale in afara inchisorii, in conditiile in care starea sa de sanatate genereaza ingrijorari.

Incarcerata in august, Timosenko a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru ca a incheiat, in 2009, pe vremea cand era premier, acorduri in domeniul gazelor cu Rusia, considerate defavorabile tarii sale. Ea se afla intr-un centru de detentie din Kiev.

Timosenko, in stare grava in inchisoare, refuza asistenta medicala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.