Deputatii italieni au adoptat definitiv, sambata, masurile promise Uniunii Europene in vederea reducerii datoriei si relansarii cresterii economice, deschizand calea demisiei anuntate a premierului Silvio Berlusconi.

Intr-o ambianta tensionata, deputatii au adoptat textul cu 380 de voturi pentru, 26 impotriva si doua abtineri. Principalul partid de opozitie, Partidul Democrat, nu a participat la vot pentru a nu impiedica adoptarea acestor masuri cruciale, scrie MEDIAFAX.

"Astazi cade cortina peste o pagina lunga si dureroasa din istoria noastra", a declarat Dario Franceschini, deputat al Partidului Democrat.

Italia este "o tara care vrea sa intoarca pagina si sa o ia de la zero. Maine, vom intra intr-o noua era: va trebui sa reconstruim din cenusa economia, justitia, legea electorala...", a continuat el.

La randul sau, Fabrizio Cicchitto, de la Poporul Libertatii (PdL), partidul lui Silvio Berlusconi, a afirmat ca acesta din urma a acceptat sa demisioneze "cand nu era obligat sa o faca".

"El a demonstrat constiinta nationala, ii multumim pentru acest lucru si ne exprimam solidaritatea cu el in fata atacurilor a caror tinta este ", a adaugat el pe fondul huduielilor a numerosi deputati.

In timpul dezbaterilor, cateva sute de manifestanti s-au reunit in fata Parlamentului din Roma strigand "Demisia, demisia". Purtand drapele italiene tricolore - verde, alb, rosu -, unii dintre ei afisau si pancarte pe care se putea citi "bye-bye Silvio!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.