Premierul elen, Giorgios Papandreou, a castigat votul de incredere crucial al Parlamentului, dupa ce a spus ca este dispus sa inceapa discutiile pentru un guvern de coalitie.

Votul a avut loc in noaptea de vineri spre sambata.

Conform BBC News, 153 dintre cei 298 de deputati prezenti au votat in favoarea guvernului, iar 145 de parlamentari au votat impotriva. Acest vot a aratat vulnerabilitatea cabinetului lui Papandreou, deoarece partidul sau socialist (Pasok) detine o majoritate foarte subtire, de doar 152 de parlamentari din numarul total de 300.


Dupa ce a socat liderii europeni cu anuntul ca vrea sa organizeze un referendum privind masurile de austeritate care vor fi impuse pentru obtinerea ajutorului european, la care a renuntat ulterior, premierul elen a spus ca nu-i pasa de functia sa si poate negocia un guvern de unitate nationala. El le-a atras atentia parlamentarilor ca daca nu primeste votul de incredere se vor organiza alegeri anticipate in Grecia, ce poate insemna o catastrofa acum pentru tara aflata in colaps.


Votul de incredere este un pas esential pentru ratificarea acordului european de salvare a Greciei si reducere a datoriilor tarii.

Giorgios Papandreou a abandonat ideea referendumului din cauza panicii create pe pietele financiare si a presiunilor pe care ceilalti lideri europeni le-au exerecitat asupra lui.

Acesta vrea acum o coalitie mai larga si a declarat ca are nevoie de sprijinul Parlamentului oricum. Papandreou a cerut vineri seara formarea unei coalitii guvernamentale "mai largi" pentru a asigura sustinerea acordului european de reducere a datoriilor Greciei, potrivit Mediafax.ro.

"Planul de salvare al Greciei este determinant pentru viitorul ei si poate ultima sansa de evitare a falimentului tarii", a explicat prim-ministrul grec.

Citeste si:
George Simion a postat o imagine cu mâncarea primită gratis de...
George Simion a postat o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.