Comitetul de Consiliere privind Migratia din Marea Britanie recomanda mentinerea restrictiilor pentru romanii si bulgarii care vor sa se angajeze in Regat, considerand ca ridicarea lor ar avea un impact negativ asupra pietei muncii, arata concluziile celui mai recent raport al forului consultativ.

"Consideram ca exista un risc de crestere a fluxului de persoane de origine romana sau bulgara, iar o astfel de schimbare ar putea avea consecinte negative pe piata muncii din Marea Britanie", se precizeaza in cel mai recent raport al comitetului, dat publicitatii joi, la Londra.

Autorii documentului afirma ca ridicarea restrictiilor de angajare a romanilor si bulgarilor ar insemna o crestere a riscului amintit anterior, potrivit MEDIAFAX.

Totusi, membrii comisiei admit ca eventualul impact pe care l-ar avea ridicarea restrictiilor ar fi mic in comparatie cu cel al recesiunii si crizei si situatiei economice globale, insa, cu toate acestea, ar putea fi considerate "semnificative".

  • Piata muncii: Romanii si bulgarii, problematici

"La intrebarea privind existenta unei tulburari serioase a pietei muncii din Marea Britanie in prezent, raspunsul nostru este da. Referitor la problema mentinerii restrictiilor pentru romani si bulgari pe piata muncii, consideram ca acestea pot ajuta la contracararea aparitiei de probleme serioase pe piata muncii", se precizeaza in raport.


Autorii noteaza, in final, ca momentul la care restrictiile vor fi ridicate nu poate fi estimat.

Intr-o rezolutie adoptata de Parlamentul European saptamana trecuta se arata ca toate statele UE trebuie sa permita accesul bulgarilor si romanilor pe piata fortei de munca pana la sfarsitul lui 2011, inaintea termenul-limita din 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.