Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 s-a produs duminica dupa pranz in estul Turciei. Mai multe cladiri s-au prabusit in provincia Van, iar bilantul victimelor ar putea fi cuprins intre 500 si 1.000 de morti.

Centrul seismologic din Turcia estimeaza ca bilantul victimelor seismului de duminica ar putea fi cuprins intre 500 si 1.000 de morti.

"Este un cutemur puternic (...) Poate provoca intre 500 si 1.000 de morti", a declarat in cadrul unei conferinte de presa Mustafa Gedik, seful Institutului de seismologie Kandilli, din Istanbul.

O replica de 5,6 grade a avut loc la ora 14.32 (14.32, ora Romaniei), la o adancime de 17,5 kilometri, epicentrul fiind situat la 22 de kilometri de orasul Van.

- Cel putin 50 de persoane au fost ranite in urma puternicului seism, informeaza ziarul turc Hurriyet, in editia online.

Cutremurul de 7,3 grade Richter, reviziuit la 7,2 grade, s-a produs la ora locala 1:41, la 19 kilometri de nordul provinciei Van, situata in estul tarii, scrie earthquake.usgs.gov.

In momentul transmiterii stirii nu se stie numarul victimelor, insa o serie de cladiri s-au prabusit in urma seismului, printre care una de sapte etaje, scrie CNN.com

Multe persoane au murit in seismul produs in estul Turciei, a declarat primarul unui oras din regiunea afectata, conform televiziunii NTV.

"Sunt foarte multi morti. Mai multe cladiri s-au prabusit, distrugerea este mare", a spus primarul din Ercis.

"Avem nevoie de ajutor urgent, avem nevoie de medici"
, a subliniat el.

Seismul puternic produs in estul Turciei a fost resimtit si la Erevan, au spus autoritatile armene. Localnicii din Erevan au simtit seismul si multi au iesit in strada, panicati.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.