Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a criticat "delincventa comisa de romani" in Franta, "deosebit de cruda deoarece utilizeaza mult copiii", dar a negat ca el ar stigmatiza romii, relateaza AFP.

"La Paris, si nu numai la Paris din pacate, avem de cativa ani, si chiar si anul acesta, o recrudescenta foarte importanta a delincventei comise de romani. E o delincventa care este de altfel deosebit de cruda deoarece utilizeaza mult copiii", a declarat Claude Gueant pentru postul BFMTV.

"Ma aflam la Strasbourg saptamana trecuta, am aflat ceva ce nu stiam: familiile vand fete tinere cu 120.000 de euro pentru un an, pentru a se consacra furtului. Ele trebuie sa ramburseze cei 120.000 de euro in cursul anului", a afirmat ministrul.

"Nu am pronuntat niciodata cuvantul rom. Vorbesc despre romani pentru ca exista un numar de subiecte care trebuie explicate", s-a aparat Gueant.

"Exista probleme, trebuie desemnate corect pentru a le putea trata. Cum vreti sa vorbesc cu o tara de unde sunt originari delincventii, pentru a organiza lupta impotriva retelelor, confiscarea bunurilor sefilor de retea, daca nu spun nationalitatea acestor delincventi?", a subliniat el.

Gueant a lansat la inceputul lui septembrie o ofensiva impotriva "delincventei romane", precizand ca romanii reprezinta o persoana din zece deferite justitiei la Paris. El a pledat pentru "revenirea in tara" a autorilor de infractiuni, inclusiv a minorilor, transmite MEDIAFAX.

In vara lui 2010, Guvernul francez si-a atras critici dure in Romania si in Uniunea Europeana pentru ca si-a anuntat intentia de a desfiinta taberele de romi instalate in Franta si repatrierea acestora in tara de origine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.