Un elicopter al Fortei NATO in Afganistan (ISAF) s-a prabusit in noaptea de vineri spre sambata, in provincia centrala Wardak, a anuntat un purtator de cuvant al autoritatilor provinciale.

Treizeci si unu de membri ai fortelor speciale americane au murit in urma prabusirii elicopterului, care a fost doborat de talibani, in noaptea de vineri spre sambata, au anuntat autoritatile afgane, citate de AFP.

Acestea sunt cele mai importante pierderi intr-un singur eveniment pentru coalitia din Afganistan de la inceputul interventiei straine si debutul conflictului in 2001.

"Presedintele republicii islamice Afganistan, Hamid Karzai, adreseaza condoleante dupa prabusirea unui elicopter al NATO si moartea a 31 de membri ai fortelor speciale americane", precizeaza un comunicat al presedintiei afgane, transmite MEDIAFAX.

Sapte militari afgani - membri ai fortelor specuale afgane, potrivit Ministerului afgan al Apararii - au murit de asemenea in urma prabusirii, potrivit comunicatului presedintiei.

Un purtator de cuvant al autoritatilor provinciale din Afganistan a declarat ca elicopterul american a fost doborat de insurgentii talibani.

NATO a confirmat in cursul diminetii ca unul dintre elicopterele sale s-a prabusit, fara a oferi un bilant, nationalitatea ocupantilor sau localizarea exacta a prabusirii.

Insurgentii talibani, contactati telefonic de AFP, au afirmat ca au doborat elicopterul, dar ei revendica adesea actiuni pentru care nu sunt responsabili.

Potrivit purtatorului de cuvant al autoritatilor din Wardak (centrul Afganistanului), elicopterul s-a prabusit in timpul unei operatiuni nocturne comune cu fortele afgane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.