Norvegianul Anders Behring Breivik, care a recunoscut ca a comis atacurile din 22 iulie din Norvegia, si-a procurat o parte a arsenalului pe eBay, de la furnizori britanici, relataza Sunday Telegraph.
Ziarul britanic, care afirma ca a avut acces la o lista a tranzactiilor online efectuate de Breivik in ultimele luni, relateaza ca acesta a cumparat, in noiembrie, circa 500 de grame de sulf de la un distribuitor din Enfield, folosind un cont e-Bay cu numele de utilizator andrewbrei.
  • Norvegianul a cumparat, prin intermediul aceluiasi site, si unelte si diferite echipamente de la furnizori britanici, inclusiv o masca respiratorie si o salopeta de protectie de la un profesor universitar din Birmingham, stabilit in Statele Unite.

  • Breivik a cumparat online si o arma si accesorii pentru aceasta, de la furnizori din China si Statele Unite, relateaza MEDIAFAX.

"Reactia mea cand am auzit ce a facut a fost de soc si oroare, dar atunci cand Sunday Telegraph a anuntat ca am fost implicat fara sa vreau, socul si oroarea s-au multiplicat de zece ori", a declarat un furnizor britanic care i-a livrat substante chimice lui Breivik.

Politia britanica a refuzat sa comenteze informatiile, precizand numai ca se afla in legatura cu anchetatorii norvegieni.
  • Agentia poloneza pentru securitate interna (ABW) a anuntat luni ca Breivik a cumparat si din Polonia, pe Internet si legal, substante chimice care pot fi folosite pentru producerea de explozibili.

Anders Behring Breivik, in varsta de 32 de ani, a recunoscut ca este autorul atacului cu bomba din centrul capitalei norvegiene si al atacului armat din insula Utoeya, soldate cu 77 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.