Tratamentul cu medicamente anti-retrovirale administrat nu functioneaza pe stomacul gol. Lipsa hranei ii impinge, astfel, sa recurga la excrementele vitelor.

Activistii care lupta impotriva raspandirii virului HIV atrag atentia ca saracia acuta din zone din Africa de sud determina tot mai multe persoane sa manance excremente de vaca.

Fara hrana, tratamentul anti-HIV nu functioneaza iar balegarul de vaca a ajuns a fi un inlocuitor la indemana pentru mancare.

Cateva sute de persoane au protestat, ieri, in capitala statului Swaziland, Mbabane, fata de efectele tot mai severe ale crizei. Guvernul regelui a admis faptul ca tara ramane fara resurse financiare si a cerut ajutor statului vecin, Africa de sud, scrie BBC.

Organizatorul protestului, Sipho Dlamini, a declarat ca foametea crescanda ii determina pe pacientii infectati cu HIV sau bolnavii deja de SIDA sa manance balegar de vaca amestecat cu apa.

Swaziland, stat cu o populatie de 1,2 milioane de persoane, are cea mai mare rata de infectare cu HIV din intreaga lume.

Aproximativ 230.000 de persoane au contractat virusul, iar 65.000 dintre acestia primesc tratament medicamentos anti-retroviral de la guvern. Insa medicamentele nu-si fac efectul pe stomacul gol, iar cel mai comun substitut alimentar a devenit balegarul de vaca amestecat cu apa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.