Premierul rus Vladimir Putin si-a exprimat, joi, intr-o conferinta de presa a partidului sau, Rusia Unita, un anumit dezgust fata de campaniile electorale, declarand ca va trebui sa "se spele" si sa-si refaca "igiena" dupa alegerile prezidentiale din 2012.

"Dupa toate campaniile (electorale) pe care va trebui sa le parcurgem, va fi necesara o atentie serioasa pentru igiena", a declarat Putin, raspunzand unui simpatizant care l-a intrebat ce va face dupa alegeri, relateaza AFP.

"Ma voi duce sa ma spal. Si in sensul igienic al acestui termen, si in cel politic", a declarat el, surazand, afirmatie transmisa de postul de televiziune NTV.

"Din nefericire, asa stau lucrurile, este un proces inevitabil. Cum spunea Churchill, democratia este cel mai rau sistem de guvernare, dar nu exista altul mai bun", a continuat premierul rus, citat de MEDIAFAX.

Putin, presedinte in perioada 2000-2008, si l-a ales ca succesor pe Dmitri Medvedev, pentru ca nu s-a putut prezenta, in mod legal, pentru un al treilea mandat consecutiv. Acum, el poate reveni la Kremlin, dar nu si-a anuntat, inca, intentiile.

Majoritatea analistilor, dar si o majoritate a rusilor, potrivit sondajelor, sunt de acord ca el este, de fapt, cel mai puternic om din tara.

Intr-o sedinta de intrebari si raspunsuri cu populatia, in decembrie, acest fost agent KGB i-a acuzat pe liderii opozitiei liberale ca vor sa "isi umple buzunarele", daca revin la putere.

Partidului creat de acesti opozanti, Parnas, justitia rusa i-a refuzat inregistrarea in ultimul moment. In Rusia, sunt prevazute alegeri legislative, in decembrie, inaintea alegerilor prezidentiale, in martie 2012.

Putin, care este presedintele Partidului Rusia Unita, ultramajoritar in Parlament, a creat, in mai, Frontul Popular, o miscare si mai larga, la care adera persoane, diverse asociatii, dar si marile intreprinderi din tara.

Citeste si: Medvedev vrea din nou presedintia, dar nu candideaza impotriva lui Putin

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.