Musulmanii fundamentalisti din Egipt au organizat un boicot impotriva celui mai bogat om de afaceri din tara lor dupa ce acesta a publicat pe Twitter un desen animat in care Mickey Mouse purta barba si Minnie avea fata acoperita cu un voal.

Naguib Sawiris si-a cerut scuze si a spus ca totul a fost o gluma, si ca nu trebuia sa fie luat in serios. Acele desene animate au circulat foarte mult pe internet si nu a vazut nimic rau in asta.

Omul de afaceri si-a cerut scuze, tot prin intermediul Twitter: “Imi cer scuze oricarei persoane care nu a luat mesajul meu ca pe o gluma. Eu am crezut ca este o poza haioasa, si nu am vrut sa jignesc pe nimeni! Assef (Iertare)”.

Insa 60.000 de oameni nu au avut acelasi “umor” ca si omul de afaceri si au alcatuit un grup pe Facebook in care il condamnau, timp in care 15 avocati ai miscarii Salafi, o secta de islamici purist care a devenit foarte populara in Egipt in ultimii ani, au inaintat o petitie procurorului general pentru a deschide un nou caz impotriva lui pe motiv de insultare a religiei.

Orascom, firma lui Sawiri, detine cea mai mare companie de telefonie mobile din Egipt, Mobinil. Actiunile sale au scazut foarte mult din cauza boicotului.

Se pare ca aceasta lupta este mai mult decat personala. Sawiri este crestin, iar luptele intre salafisi si crestini sunt des intalnite in Egipt, mai ales de la caderea lui Hosni Mubarak din ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.