Un rechin cu varf alb (Carcharhinus longimanus), specie extrem de periculoasa, a atacat o barca de pescari, langa coastele Cornwall, din Marea Britanie, facand scenariul sa se apropie de cel al filmului "Jaws".

Incidentul seamana foarte mult cu cel din filmul Jaws, din 1975, cand un rechin ataca niste oameni aflati la pescuit, pe o barca. Pana acum, nicio persoana nu a fost ranita de rechinul din apropierea St. Ives, insa oamenii s-au panicat.

Potrivit The Sun, intre nebunia provocata de rechinul din Marea Britanie si filmul Jaws, exista o multitudine de asemanari.

  • In "Falci", primarul orasului Amity, Larry Vaughn, jucat de Murray Hamilton, se teme ca un rechin din specia Marele Alb va distruge sezonul estival din statiune. In St.Ives, primarul Ron Tulley a facut apel la calm, spunand ca nu exista un pericol imediat din cauza rechinului cu varf alb mancator de oameni, adaugand ca nu vrea ca turistii sa renunte la orasul sau.

  • In "Falci", vanatorii de rechini, inclusiv Quint, jucat de Robert Shaw, se duc in Amity pentru a ucide rechinul. In St.Ives, vanatorul de 87 de ani Frank Vinnicombe, care a capturat peste 8.000 de rechini, cauta exemplarul care a tublurat linistea britanicilor.

  • In "Falci", seful politiei din Amity Martin Brody, jucat de Roy Scheider, spune ca va avea nevoie de o barca mai mare pentru a prinde animalul ucigas. In St.Ives, vanatorul Vinnicombe a declarat ca trebuie sa fie bine echipat pentru a-l prinde pe rechin, incluzand o barca mai mare.
  • In "Falci", rechinul il fascineaza pe oceanograful Matt Hooper, jucat de Richard Dreyfuss. In St.Ives, expertul marin local Matt Slater considera aparitia rechinului cu varf alb drept "foarte interesanta".

Rechinii cu varf alb au fost descrisi de legendarul expert maritim Jacques Cousteau drept cei mai rai si nu au existat, pana acum, in apele britanice.

Expertii spun insa ca incalzirea globala a ridicat temperatura marilor de langa Devon si Cornwall, fiind mai atractive pentru speciile precum rechinul cu varf alb.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.