Sofia Kadhafi, sotia liderului libian Muammar Kadhafi, a criticat vineri atacurile aeriene care l-au ucis pe fiul sau Seif al-Arab si a acuzat fortele NATO de "crime de razboi".

"Eu nu eram acolo. Dar mi-ar fi placut sa fiu, pentru ca as fi putut sa mor cu el", a declarat ea, potrivit MEDIAFAX.

"Fiul meu nu a lipsit niciodata de la rugaciunea de seara. Eram vizati de rachete in fiecare seara si bombardamentele incepeau in momentul rugaciunii de seara", a adaugat femeia, care apare foarte rar in presa.

Coalitia condusa de NATO "cauta scuze pentru a-l viza pe Muammar", a acuzat ea, sugerand ca Alianta Nord-Atlantica incalca mandatul ONU care nu autorizeaza interventia decat pentru protejarea civililor. "Dar ce a facut el pentru a merita asta?", a intrebat ea.

Intrebata daca apreciaza ca a fost vizata personal de bombardamente, ea a raspuns: "Copiii mei sunt civili si ei au fost vizati. Ce treaba au ei cu toate astea?".

  • NATO "comite crime de razboi", a acuzat femeia. "Mi-au ucis fiul, ucid poporul libian. Ne batjocoresc reputatia".

"Ce pot astepta de la viata acum? Tot ce imi doresc este ca adevarul sa iasa la iveala. Cu vointa lui Allah, vom fi victoriosi. Vom trai sau vom muri alaturi de poporul libian si, cand va veni momentul sa dam socoteala, Istoria ne va judeca"
, a mai declarat Sofia Kadhafi.

Potrivit autoritatilor de la Tripoli, Seif Al-Arab si trei nepoti ai liderului libian, Seif (2 ani), Carthage (2 ani) si Mastoura (4 luni), precum si prieteni si vecini, au fost ucisi intr-un raid al NATO asupra capitalei libiene la 30 aprilie.

Seful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, a declarat insa miercuri ca acesta nu este mort si este vorba doar de "propaganda" regimului libian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.