Fostul director al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a devenit fara voia lui, sambata, noua atractie turistica a orasului New York, dupa prima noapte petrecuta in arest la domiciliu intr-o cladire istorica, situata in apropiere de Ground Zero.

"La dreapta dumneavoastra, cladirea in care este consemnat la domiciliu francezul acuzat de tentativa de viol", afirma la microfon un ghid turistic la bordul unui autocar supraetajat care traverseaza Broadway, relateaza MEDIAFAX.

Un alt autocar plin cu turisti trece imediat dupa primul, iar turistii asiatici fac gesturi cu mana in directia cladirii despre care afla ca il gazduieste pe Dominique Strauss-Kahn.

Autocarele cu turisti "au aflat rapid informatia" privind prezenta lui Strauss-Kahn, constata Catherine McVay, vicepresedintele consiliului local din partea meridionala a cartierului Manhattan.

Dominique Strauss-Kahn a sosit vineri seara in apartamentul de la numarul 71 de pe Broadway, in sudul Manhattan, unde va ramane "cateva zile", potrivit judecatorului Michael Obus, pana cand va fi gasit un alt apartament in care acesta sa locuiasca pe durata procedurilor judiciare.

Un singur cameraman sustine ca a fost prezent in fata imobilului de pe Broadway la sosirea masinii in care se afla Strauss-Kahn. Dar un agent de securitate l-a impiedicat sa filmeze sosirea acestuia.

Un politist in uniforma si un ofiter in civil sunt postati in fata cladirii si fotografiati de trecatori si turisti. Carele de televiziune se afla de cealalta parte a drumului, in timp ce scolarii fac poze de grup in fata cladirii.

Turistii care se plimba pe Wall Street si in apropiere de Ground Zero trec prin fata Empire Building unde locuieste Strauss-Kahn. "A, este francezul!"
, se impune ca un refren al turistilor care ii intreaba pe jurnalisti de ce se afla acolo.

Dar locuitorii nu sunt deloc bucurosi de prezenta in cartierul lor a lui Strauss-Kahn, tinta atacurilor presei locale. "DSK, nu la mine", se putea citi pe o pancarta arborata de un barbat la scurt timp dupa sosirea, vineri seara, a fostului ministru socialist.

Citeste si:
Dominique Strauss-Kahn, achitat de acuzatiile de proxenetism
Dominique Strauss-Kahn,...

"Sunt multe persoane celebre aici, nu suntem tulburati" de prezenta lui Strauss-Kahn, afirma McVay. "Si suntem obisnuiti cu prezenta multor echipe de televiziune", adauga ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.