Oficiul francez pentru Imigratie a decis repatrierea in Romania a 90 de romi care locuiau in orasul Lyon, in contextul in care Franta a inasprit recent legislatia imigrantilor.

Pentru a-i stimula sa accepte repatrierea, autoritatile le-au oferit cate 300 de euro adultilor si 150 de euro copiilor, informeaza ziarul Le Progres, citat de MEDIAFAX.

Multi dintre romii care au acceptat repatrierea au recunoscut ca intentioneaza sa revina pe teritoriul francez trecand prin Italia. [ Italienii continua razboiul contra romilor din Romania]

  • Parlamentul francez adopta definitiv proiectul de lege privind imigratia
Parlamentul francez a adoptat definitiv, miercuri, proiectul de lege privind imigratia, care inaspreste normele de expulzare a strainilor aflati in Franta fara acte legale, relateaza MEDIAFAX.

Adunarea Nationala a aprobat textul in cursul dupa-amiezii, cu 297 de voturi pentru si 193 impotriva, iar Senatul si-a exprimat acordul final in cursul serii, cu 182 de voturi pentru si 151 impotriva.

Dupa retragerea, in martie, sub presiunea taberei de centru, a extinderii deprivarii de nationalitate, au mai ramas in joc doua mari mize: incadrarea dreptului de sejur al imigrantilor ilegali afectati de boli grave si contenciosul privind indepartarea din tara a imigrantilor ilegali plasati in detentie.

  • Titlul de sejur pentru "straini bolnavi" nu va mai putea fi acordat de acum decat in cazul "absentei" tratamentului adecvat in tara de origine.

Opozitia de stanga a mentionat totusi ca daca tratamentele nu sunt "absente", ele nu sunt nici accesibile de cele mai multe ori pentru numerosi bolnavi, in special din motive financiare sau geografice.

Noua dispozitie prevede totusi ca autoritatea administrativa va putea lua in considerare "circumstante umanitare exceptionale" pentru atribuirea titlului de sejur, dupa ce a primit avizul directorului general al agentiei regionale de sanatate.

Citeste si:
Sute de morți și răniți în Turcia și Siria în urma unui cutremur de...
Sute de morți și răniți în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.