Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a acuzat NATO ca ar vrea sa il omoare pe "prietenul" sau Muammar Gaddafi, dupa raidul aerian care a distrus biroul liderului libian.

"Stiti ca Muammar Gaddafi este prietenul nostru, dar acest lucru nu are nicio legatura cu prietenia. Cu ce drept lanseaza bombele? Vor sa il omoare pe Gaddafi", a spus Chavez, citat de AFP.

"Nu suntem de acord cu tot ce a facut sau face Kadhafi, dar cine isi poate aroga dreptul de a-l bombarda in fiecare dimineata? Iar bombele cad pe centre comerciale, pe spitale si universitati. Si totul pentru a obtine plecarea regimului", adauga Gaddfi.

Alianta Nord-Atlantica neaga ca ar fi incercat sa il atace direct pe Gaddafi prin bombardarea biroului sau din Bab Al-Aziziya, la periferia orasului Tripoli, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit comandantului misiunii NATO in Libia, generalul Charles Bouchard, raidul aerian viza un centru de comunicatii situat in resedinta lui Gaddafi. [Rebelii resping ideea unei tranzitii sub conducerea unuia din fiii lui Gaddafi]

Misiunea NATO nu vizeaza "indivizi", a subliniat generalul canadian. "Trebuie sa punem capat violentelor impotriva populatiei", adauga el.

Hugo Chavez a pledat inca o data pentru gasirea unei solutii diplomatice, la o luna dupa ce propusese trimiterea unei misiuni de pace in Libia. "Tocmai a sosit o delegatie trimisa de presedintele Gaddafi. Se afla in Venezuela pentru gasirea unei solutii diplomatice la criza", a spus el.

Liderul Venezuelei considera ca singurul scop al interventiei straine in Libia este "controlul asupra resurselor de petrol".
[Irakul, invadat pentru resursele sale de petrol?!]

Citeste si: Pretul petrolului, la maximul ultimilor doi ani si jumatate

Cum vrea Obama sa limiteze pretul petrolului?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.