New York Times a anuntat miercuri ca patru din jurnalistii sai au disparut in Libia.

Potrivit publicatiei, ultima oara cand jurnalistii au fost contactati a fost marti. Times a anuntat ca a primit rapoarte care nu pot confirma faptul ca jurnalistii au fost luati ostatici de catre fortele guvernamentale din Libia, din orasul Ajdabiya, scrie Huffington Post.

Jurnalistii sunt: Anthony Shadid – castigator al premiului Pulitzer si sef de birou al ziarului din Beirut, Stephen Farrell. Ceilalti doi sunt Tyler Hicks si Lynsey Addarino, fotografii ziarului.

“Famiile si colegii lor de la The Times cauta disperati informatii despre ei, si se roaga sa fie teferi”, a spus redactorul Bill Keller. De asemenea, el a spus ca publicatia a luat legatura cu Guvernul libian, care a promis ca va localiza jurnalistii.

Luptele din Libia a afectat foarte mult jurnalistii care au incercat sa scrie despre situatia din tara. Jurnalisti BBC au fost capturati si torturati, un cameraman Al Jazeera a fost ucis, iar un jurnalist de la The Guardian a fost dat disparut (ulterior a fost gasit).

Citeste si: Militarii lui Gaddafi au batut trei jurnalisti BBC

Jurnalista CBS, batuta si agresata sexual in Cairo

Criza in Egipt: Jurnalistii continua sa fie hartuiti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.