Lara Logan, unul dintre corespondetii televiziunii americane CBS, este internata in spital dupa ce a fost batuta si agresata sexual de un grup de protestatari in timp ce realiza un reportaj despre manifestatiile din Egipt.

Se pare ca atacul a avut loc vineri in Piata Tahrir din Cairo imediat dupa ce presedintele Hosni Mubarak si-a anuntat demisia, scrie BBC News.

  • CBS a anuntat intr-un comunicat ca jurnalista si echipa sa s-au trezit inconjurati de o banda periculoasa de circa 200 de persoane in timp ce protestatarii sarbatoreau. Astfel, Lara Logan (foto) s-a pierdut de echipa sa si a fost batuta si agresata sexual. Jurnalista a avut noroc, deoarece a fost salvata de un grup de femei si de circa 20 soldati. [Criza in Egipt: Guvernul incearca sa cenzureze protestele]

Jurnalista, in varsta de 39 de ani si originara din Africa de Sud, s-a intors in Statele Unite sambata. Logan este seful departamentului de corespondenti pentru afaceri externe al CBS si a relatat intamplarile din Iraq si Afganistan.

Comitetul pentru Protectia Jurnalistilor (CPJ), a caror membra este si Lara Logan, a anuntat ca 52 de jurnalisti au fost agresati si 76 au fost detinuti in timpul protestelor din Egipt, insa intre timp toti au fost eliberati. [[VIDEO] Egipt: Jurnalist amenintat cu decapitarea]

"Am vazut compasiunea Larei pe teren si cum isi ajuta colegii de breasla care au fost agresati in timp ce-si desfasoara meseria. (...) (Ea) este geniala, curajoasa si un reporter dedicat. Speram ca Lara sa-si revina repede", a declarat directorul CPJ, Paul Steiger.

In raportul anual emis de CPJ, organizatia a clasat Pakistanul ca cea mai periculoasa tara pentru jurnalisti, deoarece din cei 44 care au murit la nivel mondial in 2010, 8 au fost ucisi numai in aceasta tara. Totodata, CPJ a anuntat ca numarul de jurnalisti arestati in 2010 a fost de 145, in crestere fata de anii trecuti.

Citeste si: Criza in Egipt: Jurnalistii continua sa fie hartuiti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.