Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6, s-a produs marti la sud-vest de Tokyo, unde, din cauza fortei seismului imobilele s-au clatinat. Intre timp, Politia nationala a publicat un bilant oficial provizoriu prin care se arata ca cutremurul si valul seismic care au afectat Japonia vinerea trecuta s-au soldat cu 3.373 de morti confirmati, 6.746 de disparuti si 1.897 de raniti.

Epicentrul seismului a fost localizat in prefectura Shizuoka, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de capitala, si in apropierea muntelui Fuji, zona in care cutremurele au fost cel mai puternic resimtite, potrivit Agentiei de meteorologie japoneze, citata de MEDIAFAX.

Hipocentrul cutremurului a fost localizat la numai zece kilometri adancime, a precizat agentia.

  • Bilantul oficial provizoriu al cutremurului de vineri din Japonia

Este vorba despre numarul victimelor identificate pana in prezent, dar autoritatile se asteapta ca bilantul final sa depaseasca 10.000 de morti, avand in vedere numarul disparutilor,
transmite AFP.

In fiecare zi, alte trupuri neinsufletite sunt descoperite in intreaga zona devastata, relateaza MEDIAFAX. [Ce are mapamondul de invatat din cutremurele Japoniei?]

Comandantul de politie al provinciei Miyagi, una din cele mai afectate, s-a declarat sigur ca numarul mortilor va fi mai mare de 10.000 doar pentru aceasta regiune, unde se afla si orasul Sendai.

Membrii echipelor de salvare apreciau marti ca sansele de a mai gasi supravietuitori printre daramaturi sunt mici, la peste patru zile de la cutremurul cu magnitudinea 9, cel mai puternic inregistrat vreodata in Japonia.

Nu s-a pierdut insa orice speranta, in conditiile in care doua persoane, o femeie in varsta de 70 de ani si un barbat a carui varsta nu a fost precizata, au fost gasiti in viata, marti, sub daramaturi, in provincia Iwate, respectiv in Miyagi.

Citeste si: O noua explozie la centrala nucleara Fukushima

Cat de sigure mai sunt calatoriile in Japonia?


Cutremurul din Japonia a scurtat ziua


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.