Ministerul francez al Finantelor a confirmat ca a fost tinta unui atac cibernetic in decembrie, al carui tinta au fost fisierele despre summitul G20, care a avut loc in februarie, la Paris.

Circa 150 de computere ale ministerului francez al Finantelor au fost atacate cibernetic in decembrie, fiind vizate informatii legate de presedintia franceza a G20, a declarat luni pentru Reuters o sursa apropiata ministrului de resort, anunta MEDIAFAX.

Sursa a adaugat ca serviciile de securitate au luat imediat masuri pentru combaterea atacului, care a avut loc la scurt timp dupa ce Franta a preluat presedintia rotativa a grupului celor mai puternice 20 de economii dezvoltate si emergente ale lumii.

Ministrul de Finante, Francois Baron, a anuntat ca o ancheta a fost lansata si ca “au cateva piste”.

“O cantitate semnificativa de informatii a fost redirectionata catre site-uri chinezesti, insa asta nu spune prea multe”, a afirmat un reprezentat al Ministerului, citeaza BCC.

"A fost detectat spre sfarsitul anului trecut, in decembrie. Mai multe computere din Ministerul Finantelor, in special cele care lucrau pentru G20 - circa 150 de unitati - au fost atacate", a afirmat sursa citata.

Totusi, sursa nu a confirmat o informatie aparuta pe siteul francez Paris Match, cum ca o parte din informatiile obtinute in timpul atacurilor ar fi fost redirectionate catre China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.