Zeci de mii de manifestanti defilau pe strazile capitalei federale indiene, pentru a protesta fata de inflatia galopanta care deterioreaza si mai mult situatia a milioane de persoane sarace.
Manifestantii, majoritatea proveniti din clasa muncitoare, arborau, multi dintre ei, drapele comuniste si scandau sloganuri impotriva inflatiei si coruptiei. Drumurile din centrul orasului New Delhi au fost inchise circulatiei, anunta MEDIAFAX.

Miscarea, organizata de Comitetul sindicatelor indiene (CITU, afiliat la Partidul comunist) si la care s-au asociat si alte sindicate, vizeaza exercitarea de presiuni asupra Guvernului, cu cateva zile inainte de votarea bugetului anual in Parlament, lunea viitoare.

  • 800.000 pana la un milion de manifestanti

"Muncitori din 19 state, intre care mii de femei, sunt in curs de a ajunge la Delhi si vor defila pana la Parlament, pentru a-si exprima opinia legitima privind pretinsa «crestere (economica) robusta»"
, a declarat CITU, intr-un comunicat.
  • Aproape 2.000 de politisti au fost mobilizati la New Delhi

Premierul Manmohan Singh a avertizat recent ca nivelul ridicat al inflatiei, generat de o crestere brusca a preturilor bunurilor alimentare, este o "amenintare serioasa" in calea dezvoltarii celei de-a treia puteri economice din Asia. Guvernul anticipeaza o crestere economica de 8,5 la suta in acest an.

Ultimele date publicate semnalau o inflatie alimentara de 11,05 la suta, dupa ce aceasta s-a apropiat recent de nivelul de 20 la suta. Inflatia generala calculata in functie de preturile practicate la produse en-gros era de 8,23 la suta in ianuarie.

Citeste si: Urmeaza criza mamaligii?

Criza alimentara va cuprinde intreaga omenire


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.