Sute de persoane, probabil arestate in timpul manifestatiilor care au dus la inlaturarea presedintelui egiptean, Hosni Mubarak, sunt inca date disparute, a anuntat, marti, o organizatie pentru apararea drepturilor omului, citata de AFP.

"Sute de persoane au fost retinute, insa informatiile despre numarul lor exact nu sunt complete (...). Probabil se afla in custodia armatei", a declarat Gamal Eid, directorul Retelei arabe de informare privind drepturile omului, citeaza MEDIAFAX.

Eid a cerut armatei egiptene sa dea publicitatii imediat o lista cu persoanele retinute si sa respecte drepturile acestora, adaugand ca fortele armate realizeaza in prezent "o lista a detinutilor, pe baza motivelor arestarii, darcare nu scuza faptul ca nu a anuntat inca numele si locul de detentie".

Conform definitiei ONU, "disparitiile fortate" reprezinta arestari, retineri sau rapiri, executate de "agenti ai statului sau de persoane sau grupuri de persoane care actioneaza cu autorizatia, sprijinul sau cunostinta statului, urmate de (...) ascunderea detaliilor despre soarta victimelor".

Autoritatile egiptene nu au publicat informatii oficiale privind persoanele arestate de la inceputul miscarii de contestare a regimului lui Mubarak, soldata cu aproximativ 300 de morti, potrivit ONU si Human Rights Watch.

Citeste si: [VIDEO] Armata egipteana cere incetarea grevelor

Chavez: "Revolutia sociala" din Egipt s-a transformat intr-o "lovitura de stat"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.