Membrii PE au inaintat o propunere Comisiei Europene, prin care cer ca toate persoanele din afara UE sa fie strict monitorizate pe aeroporturi la granitele Uniunii.

Pasagerii care calatoresc cu avionul in Uniunea Europeana si nu sunt cetateni ai acesteia vor fi nevoiti sa isi dea toate datele personale autoritatilor nationale, de la adresa si card bancar, pana la adresa de e-mail si numar de telefon.

De exemplu, toti pasagerii care vor zbura de la Buxelles spre Istambul vor avea un fel de <cazier de calatorie> care va include: adresa, numarul de telefon, informatii ale cartilor de credit si adresa de e-mail, iar acestea vor fi verificate atent de politia belgiana. Orice suspiciune de legatura cu activitatea terorista sau cu orice fel de crima, cum ar fi traficul de droguri sau persoane, vor fi raportate catre celelate member ale UE, iar suspecutlui nu i se va mai da voie sa zboare in interiorul UE, sau va si arestat”, au declarat oficialii UE pentru EUobserver.

Deocamdata, zborurile inauntrul Uniunii Europene nu vor fi monitorizate in acest fel, dar acest lucru s-ar putea implementa in cativa ani. O astfel de monitorizare s-ar putea totusi implementa temporar in perioada Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, pentru a monitoriza calatorii care vor zbura catre Marea Britanie.

Franta, Danemarca si Estonia s-au declarat sustinatoare ferme ale acestei idei, in timp ce Germania nu si-a oferit punctul clar de vedere. De asemenea, Olanda este pregatita sa sustina sistemul de monitorizare, dar se concentreaza pe problema costurile si cat de mult va afecta acest lucru bugetul Uniunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.