Un disident cibernetic foarte activ, incarcerat in timpul "revolutiei iasomiei" din Tunisia, Slim Amamou, face parte din noul Guvern de uniune nationala, de tranzitie, anuntat luni, alaturi de cineasta Moufida Tlatli, numita ministru al Culturii, relateaza AFP.

Arestat in ultimele zile ale regimului presedintelui indepartat de la putere Zine el Abidine Ben Ali, Slim Amamou a fost eliberat la 13 ianuarie.

El a fost eliberat dupa un discurs al fostului presedinte tunisian care anunta eliminarea completa a cenzurii asupra site-urilor, dupa presiunea multimii iesite in strada, care l-a determinat in cele din urma sa fuga din tara, scrie MEDIAFAX.

  • Amamou a fost numit secretar de stat pentru Tineret si Sporturi.
  • La randul sau, cineasta Moufida Tlatli va ocupa postul de ministru al Culturii.

Ea a devenit celebra prin lungmetrajul sau "Tacerile din palat", care a castigat numeroase premii internationale, printre care si o mentiune speciala Camera d'Or la Festivalul de la Cannes, in 1994.

Amamou si Tlatli se numara printre noile figuri independente si de opozitie care intra intr-un Guvern ce trebuie sa pregateasca tranzitia tarii catre un regim democratic.

Intr-un interviu pentru postul francez Public Senat, bloggerul si-a exprimat surprinderea pentru faptul ca a fost integrat in noul Guvern, explicand ca propunerea de a face parte din Cabinet i-a fost facuta "cu putin inainte de anuntul oficial". "A trebuit sa iau decizia in cateva minute", a afirmat el.

Slim Amamou apara astfel noul Guvern, in care echipa precedenta pastreaza totusi posturile-cheie. "In legatura cu fostii ministri ai lui Ben Ali, nu exista cu adevarat o alegere, trebuie sa fim realisti", a explicat el.

"Daca vreti oameni care au o meserie si stiu ce fac, trebuie sa apelam la aceste persoane",
continua bloggerul, care crede ca nominalizarea sa "nu este o modalitate de a se asigura sprijinul utilizatorilor de internet, ci de a se apropia de ei si a obtine opinia lor".

Citeste si:
Primele cursuri de influenceri la o universitate din România. Cât...
Primele cursuri de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.