Mii de pasageri sunt blocati in aeroporturi din Europa, inchise din cauza ninsorilor abundente care au afectat traficul aerian pe intregul continent, la inceputul vacantelor de iarna.

  • Marea Britanie:
Aeroporturile londoneze asigura numai o parte din decolari, dupa ce mii de pasageri au petrecut noaptea de sambata spre duminica la Heathrow, inchis in cursul zilei de sambata.

Autoritatile de la Londra estimeaza ca situatia nu va putea reveni la normal pana luni, in conditiile in care Marea Britanie ar putea inregistra cea mai rece luna decembrie de dupa 1910, cu temperaturi care au scazut pana la -19,5 grade Celsius in centrul Angliei, scrie MEDIAFAX.

Europa "tremura" de frig

  • Scotia:
Si traficul rutier se desfasoara cu dificultate, in special in Scotia si in nordul Angliei, iar transportul feroviar a fost perturbat grav, mai ales in sud-estul Angliei si pe rutele Eurostar care traverseaza Canalul Manecii, unde trenurile inregistreaza intarzieri de circa o ora.

Inchiderea aeroportului Heathrow a afectat si alte aeroporturi europene. Circa 1.500 de persoane, ale caror zboruri cu destinatia Londra au fost deviate catre Belgia, au petrecut noaptea de sambata spre duminica pe aeroportul din Bruxelles, unde au fost anulate duminica mai multe curse catre Londra, Amsterdam, Frankfurt si Paris.

Doua avioane Boeing 777 ale companiei British Airways care veneau din Statele Unite au aterizat duminica pe aeroportul Reykjavik din Islanda.

  • Franta:
Cateva sute de pasageri au petrecut noaptea pe aeroportul Roissy din capitala Frantei, dupa ce cursele lor, cu destinatia Londra, au fost deviate, in timp ce alti pasageri sunt blocati pe aeroportul Beauvais, situat la nord de Paris.

Aeroportul Roissy a inchis temporar toate cele patru piste duminica dimineata, redeschizand doua dintre ele in jurul pranzului, insa autoritatile aeronautice franceze au solicitat celorlalte aeroporturi europene sa nu mai devieze curse catre Paris.

La aeroportul Orly, una dintre piste este inchisa pentru deszapezire, iar zborurile inregistreaza usoare intarzieri.

  • Germania:
In Germania, aeroportul din Frankfurt a anuntat ca pistele de aterizare sunt folosite alternativ, dar 490 de zboruri au fost anulate numai in cursul diminetii. Sute de pasageri au petrecut noaptea in aeroport, unde au fost instalate paturi de campanie.
  • Olanda:
Si in Olanda, cateva sute de persoane au ramas peste noapte in aeroportul Amsterdam-Schiphol, unde traficul aerian este perturbat.
Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

Situatia a inceput sa revina la normal in Italia, unde aeroportul din Pisa, important nod pentru mai multe companii low-cost, a fost redeschis duminica dimineata, dupa ce aproximativ 200 de pasageri au petrecut noaptea in aeroport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.