Peste 100 de tari recunosc Palestina ca stat, majoritatea in America Latina, conform cifrelor Misiunii palestiniene la ONU, informeaza AFP.

Argentina, a 104-a tara care a luat aceasta decizie, a anuntat luni, dupa Brazilia, ca recunoaste Palestina ca "stat liber si independent in interiorul frontierelor din 1967", decizie pe care Israelul a catalogat-o drept "regretabila".

Uruguayul a anuntat ca intentioneaza sa recunoasca Palestina in 2011. Cuba, Nicaragua, Costa Rica si Venezuela recunosc deja statul palestinian, scrie Agerpres.

In afara de American Latina, Palestina este recunoscuta si de tari din Africa, Asia, chiar si din Europa (Cipru, Cehia, Ungaria, Malta sau Polonia).

  • In total, 150 de tari mentin relatii diplomatice cu autoritatile palestiniene, sub o forma sau alta.

Autoritatea Palestiniana are statut de observator in cadrul ONU, iar presedintele SUA, Barack Obama, si-a exprimat speranta ca va deveni membru cu drepturi depline in 2011.

Negociatorul palestinian, Saeb Erakat, declara in noiembrie ca, daca Statele Unite nu vor impune Israelului incetarea colonizarii, palestinienii ar putea solicita recunoasterea statului palestinian in cadrul frontierelor din 1967.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.