Un consilier municipal din orasul italian Padova afirma, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca romii ii provoaca greata, spunand, in gluma, ca ar prefera sa fie trimisi in lagare de concentrare.

"Acesti romi ma fac pur si simplu sa vomit", a declarat consilierul municipal Vittorio Aliprandi pe Facebook. "Cand il vad pe unul prefacandu-se infirm (n.r. pentru a cersi), iar apoi il vad mergand normal prin gara, imi vine sa il iau la suturi", continua consilierul din Padova.

Dupa reactiile aparute in urma mesajului postat miercuri seara, Aliprandi a facut joi dimineata unele "clarificari", tot pe pagina de Facebook.

"Mereu polemici (...). Nu mai poate nimeni sa spuna ceva rau de romi!? Trebuie sa ii integram noi, sa le facem si case pentru a ramane!? Acesti oameni nu vor sa se integreze, principala lor activitate este furtul si fac copii pe banda rulanta. Niciunul nu vrea sa munceasca, dar noi facem eforturi sa platim taxe absurde. Daca vor sa fie nomazi, sa mearga la lucru cum facem noi, sa se adapteze regulilor noastre", precizeaza consilierul, citat de Il Mattino di Padova.

Intr-un mesaj trimis altui consilier din Padova, Aliprandi afirma ca este nevoie de "lagare de concentrare pentru romi", precizand ulterior ca glumea, informeaza MEDIaFAX, citand editia online a ziarului La Repubblica.

Cititi si: Romii alungati din Franta se refugiaza in Italia

Autoritatile din Milano "declara razboi" romilor din taberele autorizate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.