Numerosi romi care au parasit Franta in contextul expulzarilor au ajuns la Roma, sustine primarul capitalei Italiei, Gianni Alemanno, avertizand ca vor fi demolate peste 200 de minitabere de nomazi.

Va fi o viata grea pentru ultimii sositi, romii expulzati din Franta care "deja sunt prezenti pe teritoriul italian", a avertizat Gianni Alemanno, relateaza Il Tempo in editia online, conform MEDIAFAX.

"Minitaberele ilegale nu trebuie sa fie scopul pentru care romii vin la Roma", adauga Alemanno.

Primarul a anuntat ca, in scurt timp, vor fi desfiintate toate cele 201 minitabere de nomazi construite abuziv in Roma, inclusiv cea in care s-a produs incendiul soldat cu moartea unui copil roman. In aceste tabere locuiesc aproximativ 2.350 de persoane.

"Masinile cu numere de inmatriculare franceze vor fi oprite de fortele de ordine", a avertizat Alemanno.

"Avem un plan de inchidere progresiva a taberelor ilegale, oferindu-le cazare tuturor persoanelor care au nevoie. Toate taberele unde exista conditii igienico-sanitare precare nu pot fi tolerate; sunt 150-200 de astfel de locatii. Joi va avea loc prima reuniune cu reprezentanti ai politiei si carabinierilor", a precizat primarul Romei.

Alemanno a evidentiat necesitatea unei strategii europene pentru gestionarea problemei romilor. "Saptamana viitoare, ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, se va intalni cu omologul sau francez, iar eu voi cere ca Uniunii Europene sa ii fie prezentat un plan complex pentru controlul fluxurilor de romi si imbunatatirea conditiilor acestora", a incheiat Alemanno.

Luni dimineata, Gianni Alemanno a criticat expulzarea in masa a romilor din Franta, afirmand ca ar trebui expulzati doar imigrantii care comit infractiuni. "Ma opun expulzarii masive a romilor si nomazilor, cum s-a intamplat in Franta, unde s-a facut mult zgomot pentru nimic", a declarat Gianni Alemanno.

"Noi consideram ca trebuie expulzati cei care comit infractiuni, fara a avea toleranta pe care a avut-o Walter Veltroni (fostul primar al Romei - n.red.). Pe cat de mult respect am fata de un rom care doreste sa se integreze, pe atat de mult doresc sa il expulzez in cazul in care comite infractiuni", a subliniat Alemanno.

Citeste si:
Romii cer să fie recunoscuți ca minoritate etnică de India
Romii cer să fie recunoscuți...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.