Mihai Ghimpu, presedinte interimar al Republicii Moldova si lider al Partidului Liberal, considera ca sunt sanse mari sa fie reconstituita Alianta pentru Integrare Europeana (AIE), care sa il desemneze pe seful statului, informeaza Jurnal de Chisinau in editia online.

"Ne lipseste un vot, dar sunt convins ca cineva dintre comunisti va vota pentru presedintele tarii", a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, multi din viitorii deputati comunisti nu se vor regasi pe lista PCRM la viitoarele alegeri si, din acest motiv, vor vota pentru presedintele tarii. "Si ce daca comunistii au 44 de mandate? Pot sa aiba si 49, ca tot nu-i ajuta cu nimic. Noi vom reface AIE si vom reusi sa alegem seful statului. Daca cineva o sa prefere sa faca alianta cu comunistii, nu are decat. Noi, cei din PL, suntem pregatiti sa stam in opozitie. Nu am venit in politica sa imbrac haina de imparat, ci sa spun adevarul", a precizat Mihai Ghimpu. [R. Moldova si-a ales conducerea]

Cu toate acestea, presedintele interimar a declarat ca doreste o coalitie democratica la guvernare, indemand reprezentantii Partidului Liberal Democrat (PLDM) sa initieze negocierile pentru constituirea unei aliante. "Cel care are cele mai multe mandate trebuie sa initieze negocierile. Asta nu inseamna ca liberal-democratii pot pretinde cele mai importante functii in stat. PL, Partidul Democrat si PLDM sunt la fel de importante in ceea ce priveste crearea unei coalitii de guvernare", subliniaza Ghimpu, transmite MEDIAFAX.

Ghimpu l-a criticat pe Vladimir Voronin, care a spus ca PCRM a fost "furat" cu zece la suta. "Vad ca nici la matematica nu sta prea bine. Cum i se puteau fura zece la suta? Daca are probe, sa le prezinte", a zis Ghimpu. [Voronin: Comunistilor li s-au furat 10% din voturi!]

Mihai Ghimpu si-a exprimat dezamagirea ca Alianta Moldova Noastra nu a intrat in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.