Epidemia de holera care afecteaza de la jumatatea lui octombrie Haiti s-a agravat, ultimul bilant indicand moartea a 643 de persoane si 9.971 de spitalizari, a anuntat miercuri Ministerul Sanatatii Publice.

Un bilant oficial anterior, difuzat marti, mentiona 583 de morti si peste 9.000 de persoane spitalizate, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

Numai in ziua de marti, 46 de decese au fost inregistrate in departamentul Artibonite, regiune situata in nordul tarii, unde se afla orasul Gonaives si de unde a izbucnit epidemia, au precizat autoritatile intr-un comunicat.

In departamentul Vest, unde se afla capitala Port-au-Prince, 42 de decese au fost inregistrate in total, a adaugat ministerul, precizand ca bilantul in capitala este de un mort si 115 spitalizari.

Conditiile igienice precare din taberele de refugiati, in urma sesimului de la 12 ianuarie, genereaza temeri privind o progresie rapida a epidemiei de holera, o boala foarte contagioasa.

Cititi si: Ce catastrofe se mai intampla in lume?

Haiti: Uraganul Tomas lasa in urma numeroase pagube si morti

Haiti: Peste 500 de morti in urma epidemiei de holera


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.