Un cutremur de 5,4 grade a provocat panica, marti, in regiunea vulcanului indonezian Merapi, insa nu s-au inregistrat victime sau daune materiale importante, informeaza AFP.

Epicentrul seismului a fost localizat la 94 de kilometri sud-vest de Yogyakarta, oras situat la 30 de kilometri de vulcan, in centrul Insulei Java.

"Eu si parintii mei am iesit in graba din casa", a declarat Deru Waskita, un locuitor din satul Bantul, potrivit MEDIAFAX.

Vulcanul Merapi, care are inaltimea de 2.914 metri, continua sa emane nori de cenusa, insa eruptia s-a diminuat fata de zilele trecute.

"Intensitatea eruptiei s-a diminuat fata de ieri, dar activitatea vulcanului ramane la un nivel ridicat, iar alerta este mentinuta", a anuntat Surono, responsabilul guvernamental insarcinat cu supravegherea activitatilor vulcanice.

  • Eruptia, cea mai puternica din 1870 si pana acum, a provocat moartea a cel putin 151 de persoane.

Numarul sinistratilor gazduiti in centre speciale este de 320.000 de persoane. Echipele de interventie incearca sa ii reuneasca pe membrii acelorasi familii, care in cele mai multe cazuri sunt in centre diferite.

Principala atractie turistica din Indonezia, templul budhist Borobudur, situat la 40 de kilometri de vulcan, continua sa fie inchis marti.

Citeste si: Catastrofe naturale in lume

77 de morti, dupa o noua eruptie a vulcanului Merapi

Peste 50 de morti, dupa o noua eruptie a vulcanului Merapi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.