Grecia va suspenda serviciile de curierat pentru destinatii straine timp de 48 de ore, a anuntat, in noaptea de marti spre miercuri, politia elena, dupa ce mai multe colete-capcana au fost expediate catre ambasade straine si alte destinatii europene. Totodata, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Romania sfatuieste cetatenii romani sa evite zonele aglomerate sau cele cu sedii ale ambasadelor in Grecia.

"Transportul postei si coletelor pentru destinatii din strainatate va fi suspendat timp de 48 de ore, pentru a permite mai multe inspectii", a declarat politia, conform MEDIAFAX.

Marti, politia din Atena a anuntat ca a distrus alte doua pachete suspecte la aeroportul capitalei. Acestea contineau carti care aveau un spatiu special pentru plasarea de explozibil, a adaugat politia. Destinatarii erau Europol, cu sediul in Olanda, si Curtea Europeana de Justitie, din Luxemburg, potrivit presei.

In total, noua colete-capcana adresate unor ambasade, precum si presedintelui francez Nicolas Sarkozy, au fost interceptate luni si marti in Grecia. Potrivit unei surse din cadrul politiei, coletele au fost toate expediate luni, iar politia privilegiaza pista unui singure grupari in spatele actiunii.

  • Avertisment de la MAE

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in perioada urmatoare in Grecia sau care deja se afla pe teritoriul acestui stat sunt sfatuiti sa evite deplasarile in zonele aglomerate sau in zonele in care se afla sedii ale misiunilor diplomatice
, anunta Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat.

MAE informeaza ca, in prezent, activitatea Sectiei consulare din cadrul Ambasadei Romaniei la Atena se desfasoara in conditii normale, fara a fi inregistrate incidente care sa puna in pericol siguranta persoanelor.

Ministerul de Externe recomanda cetatenilor romani sa acceseze periodic pagina de internet a MAE, rubrica Sfaturi de calatorie - Atentionari de calatorie, pentru a obtine, in timp real, informatii actualizate privind situatia de securitate din acest stat.

Cititi si: Isteria privind colete-capcana continua

Un alt colet-capcana, o alta tinta: Silvio Berlusconi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.