Aeroportul din Bologna, in nordul Italiei, a fost inchis marti seara dupa aterizarea unui avion cargo, care transporta un colet-capcana adresat premierului italian Silvio Berlusconi, si a fost redeschis miercuri, la ora 01.00GMT (03.00 ora Romaniei), a anuntat agentia Ansa, citata de AFP.

Sapte zboruri, dintre care unul venea de la Palermo si celelalte din diverse orase europene, au fost deviate catre alte destinatii in perioada in care aeroportul a fost inchis, a precizat agentia italiana.

Posibila prezenta a unui dispozitiv exploziv la bordul avionului, care decolase din Atena si se indrepta spre Paris, a fost detectata de compania privata de transport TNT, gratie verificarii listelor de pachete expediate in ultimele ore.
Verificarile au fost decise dupa descoperirea altor colete suspecte expediate din Grecia, mai ales unul destinat cancelarului german Angela Merkel, potrivit Ansa.

Aceasta verificare a permis descoperirea unui pachet adresat lui Silvio Berlusconi, iar oficialii TNT au contactat pilotul pentru a-l avertiza, scrie MEDIAFAX.

Avionul a aterizat pe aeroportul din Bologna la scurt timp dupa ora 22.00 (23.00 ora Romaniei). Acesta a fost directionat catre o zona indepartata a terminalului, iar aeroportul a fost inchis. Incarcatura transportata de avion a fost debarcata complet.

Pachetul, de mici dimensiuni, care parea sa contina carti si cantarea aproximativ doua kilograme, purta adresa Palazzo Chigi-Roma (sediul presedintiei Consiliului de Ministri) si numele Silvio Berlusconi.

Cand politistii au vazut numele destinatarului, au declansat procedurile de securitate si, cu ajutorul mijloacelor tehnice adecvate, au incercat sa il deschida. Imediat ce a fost deschis, din pachet a iesit o scanteie, dupa care acesta a luat foc, dar nimeni nu a fost ranit. Resturile au fost stranse de pirotehnisti pentru a fi analizate si pentru a stabili ce substanta continea acesta.


Avionul urma sa aterizeze la Paris, iar marfurile sa fie transferate catre Liege (Belgia), sediul unui important centru de triere, si catre Roma.

Un colet-capcana adresat presedintelui francez Nicolas Sarkozy a fost interceptat luni la Atena, iar un altul, adresat lui Merkel, a fost interceptat si neutralizat marti, dupa ce a ajuns in Germania.

Citeste si:
Posta elvetiana: Livrarea coletelor, testata cu ajutorul dronelor
Posta elvetiana: Livrarea...

Alte opt pachete-capcana trimise ambasadelor straine din Atena au fost interceptate luni si marti de politia greaca. Trei dintre ele au explodat fara a provoca insa victime. Marti seara, alte doua colete suspecte au fost neutralizate pe aeroportul din Atena.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.