Ministerul georgian de Interne nu a confirmat, nici nu a dezmintit vineri informatii din presa privind arestarea a 20 de georgieni suspectati de spionaj in favoarea Rusiei.
Presa rusa si cea occidentala, care au citat surse anonime din serviciile de securitate, prezentasera anterior, vineri, informatii despre arestarea a 20 de cetateni georgieni suspectati de spionaj in favoarea Moscovei, potrivit MEDIAFAX.

"Nu putem nici sa confirmam, nici sa dezmintim aceasta informatie", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului georgian de Interne, Ciota Utiacivili. "Vom face un anunt (pe aceasta tema) in zilele urmatoare", a adaugat el. Alti oficiali georgieni de rang inalt au refuzat sa comenteze informatiile.

Rusia si Georgia s-au confruntat in august 2008 intr-un scurt razboi pentru controlarea regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud, soldat cu infrangerea Georgiei si recunoasterea de catre Moscova a independentei Osetiei de Sud si Abhaziei, un alt teritoriu georgian separatist.

Relatiile diplomatice dintre cele doua tari au fost tensionate si inainte de aceasta ofensiva, in special din cauza arestarii in Georgia in 2006 a patru ofiteri rusi acuzati de spionaj in favoarea Moscovei.

Ei au fost predati Rusiei in acelasi an, prin intermediul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.