Premiul Nobel pentru literatura pe 2010 a fost atribuit scriitorului peruan Mario Vargas Llosa a anuntat, joi, comitetul Nobel.

Comitetul Nobel a decis sa-i acorde premiul pentru literatura pe 2010 scriitorului peruan Mario Vargas Llosa, pentru "cartografierea structurilor puterii", a anuntat, joi, la Stockholm, Academia suedeza, citata de AFP.

In 2009, premiul Nobel pentru literatura a fost decernat scriitoarei de origine romana Herta Müller, transmite MEDIAFAX.

Sezonul premiilor Nobel pe 2010 a debutat luni, cand cercetatorul britanic Robert Edwards a fost recompensat cu premiul pentru medicina, pentru descoperirile sale in domeniul fertilizarii in vitro.

Marti, cercetatorii de origine rusa Andre Geim si Konstantin Novoselov au primit premiul Nobel pentru fizica pe 2010 pentru descoperirea grafenului, un material cu o structura bidimensionala, obtinut din grafit.

Miercuri, cercetatorul american Richard F. H si cercetatorii japonezi Ei-Ichi Negishi si Akira Suzuki au fost recompensati cu premiul Nobel pentru chimie pe 2010 pentru cercetarile lor din domeniul sintezei organice.

Premiul Nobel pentru pace - singurul atribuit de Norvegia, conform dorintei exprimate de fondatorul prestigioaselor distinctii, Alfred Nobel - va fi anuntat vineri, 8 octombrie.

Cititi si: Cine este romanca Herta Muller, laureata Nobel pentru literatura

Un Nobel mai sarac, din cauza crizei economice

Herta Müller, invitata de onoare la “Europa scriitorilor”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.