Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, le cere musulmanilor sa ofere ajutor victimelor inundatiilor din Pakistan, afirmand ca este ingrijorat de modificarile climatice, intr-un mesaj audio postat vineri pe forumuri islamiste, a anuntat grupul de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

"Numarul victimelor cauzat de modificarile climatice este foarte mare (...), mai important decat numarul victimelor razboaielor", afirma vocea atribuita lui ben Laden, a carei autenticitate nu a putut fi verificata, conform MEDIAFAX.

Este vorba despre prima inregistrare atribuita lui ben Laden de la 25 martie si pana in prezent.

Data acestei inregistrari nu este cunoscuta, dar liderul al-Qaida le adreseaza felicitari musulmanilor cu ocazia incheierii lunii de Ramadan, la 10 septembrie.

"Catastrofa (in Pakistan) este foarte mare si este greu de descris", spune el, in mesaj.

"Lucrurile cu care ne confruntam (...) cer o actiune rapida si serioasa a sufletelor caritabile si a barbatilor curajosi, care sa le aduca ajutoare fratilor lor musulmani, in Pakistan", continua acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.