Zeci de mii de persoane au participat cu vuvuzele si petarde la un miting organizat la Bruxelles fata de masurile de austeritate aplicate in tarile europene. Mai multe persoane au fost arestate.

Purtatorul de cuvant al politiei a declarat ca nu se stie exact numarul participantilor la miting, dar sindicalistii sustin ca este vorba de zeci de mii de protestatari.

Intre 80.000 si 100.000 de persoane erau asteptate la mitingul organizat de Confederatia Europeana a Sindicatelor (CES).
Manifestantii, veniti din Belgia, Franta, Polonia, Slovacia si Germania au participat la un mars pe bulevardele din capitala Belgiei, intre Gara Midi si cartierul institutiilor UE
, potrivit MEDIAFAX.

Politia a anuntat ca a arestat 148 de persoane, prezente la manifestatie cu obiecte interzise la manifestatie.

"Angajatii au iesit astazi pe strazi cu un mesaj clar adresat liderilor europeni: inca este timp sa nu alegem austeritatea, este timp pentru schimbarea directiei", a declarat John Monks, secretarul general al CES, avertizand ca masurile luate de majoritatea statelor UE pentru reducerea deficitelor "va avea efecte dezastruoase asupra indivizilor si economiei".

"Manifestatia reprezinta dorinta de a trai intr-o Europa mai sociala. Trebuie acordata prioritate locurilor de munca si salariatilor. Exista multi bani in Europa si milioane de oameni care traiesc in mizerie", afirma un pensionar francez.

Totodata, aproximativ un milion de membri ai sindicatului polonez Solidarnosc au protestat fata de cresterea TVA. "Aceste masuri, decise in numeroase tari, nu doar ca sunt imbecile din punct de vedere economic, dar sunt si incorecte din punct de vedere social", afirma Claude Rolin, secretarul general al CSC, principalul sindicat din Belgia.

"Propunerile pe care suntem pe cale sa le facem sunt cele mai bune pentru protejarea angajatilor", a reactionat presedintele CE, Jose Manuel Barroso.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.