Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a afirmat miercuri ca premierul israelian, Benjamin Netanyahu este un "asasin calificat" care "ar trebui pus sub acuzare pentru ucidere de femei si copii".

Intr-un interviu acordat prezentatorului Larry King, presedintele iranian, aflat la New York, a negat ca sanctiunile internationale afecteaza negativ tara sa si a refuzat sa isi ia angajamentul de a se intalni cu Barack Obama, in cazul in care o astfel de ocazie ar aparea, relateaza MEDIAFAX, citand CNN.

Ahmadinejad a precizat si ca Iranul nu are "niciun interes" sa obtina arma nucleara si ca doar "regimul sionist (Israelul, n.red.) si unele autoritati americane" sunt preocupate de intentiile Teheranului.


El a negat ca ar putea influenta direct cazul a doi turisti americani care sunt detinuti in Iran de peste un an, fara a fi judecati. Exista o "sansa" ca Josh Fattal si Shane Bauer sa fie eliberati, dar decizia trebuie luata de un judecator, a spus Ahmadinejad.

Liderul iranian a afirmat ca eliberarea celei de-a treia membre a grupului de americani retinut la granita cu Irakul a fost "un gest umanitar, venit din mila si compasiune". Sarah Shourd a fost eliberata saptamana trecuta, dupa mai mult de un an de detentie la Teheran.

Capacitatea militara a Iranului are scop defensiv


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.