Coreea de Nord si Iranul pot paraliza reteaua de transporturi, electricitate si comunicatii din Marea Britanie prin detonarea unei arme nucleare in spatiul cosmic, avertizeaza ministrul britanic al Apararii, Liam Fox, citat de publicatia Daily Express.

Potrivit ministrului Apararii, lumea trebuie sa inteleaga amploarea riscurilor la adresa Marii Britanii, subliniind ca tarile devin mai vulnerabile cu cat tehnologiile sunt mai complexe si mai interdependente, relateaza MEDIAFAX.

"Spre exemplu, cand discutam despre Coreea de Nord sau Iran, lumea trebuie sa inteleaga ca exista si alte riscuri in afara atacurilor de genul celor de la Nagasaki sau Hiroshima. Exista o gama larga de riscuri si cred ca trebuie sa le prezentam publicului, pentru ca mai intai trebuie sa intelegem riscurile inainte de a solicita investitii in domenii de securitate nationala", subliniaza Fox.

Exista temeri ca sisteme electronice esentiale risca sa fie blocate de o explozie naturala sau artificiala produsa in spatiul cosmic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.