Mahmoud Ahmadinejad avertizeaza ca un atac contra Iranului va conduce la "distrugerea" Israelului.

Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, avertizeaza ca orice atac impotriva tarii sale va conduce la "distrugerea" Israelului, intr-o declaratie facuta cu ocazia unei vizite efectuate in Qatar, informeaza MEDIAFAX.

"Orice actiune militara impotriva Iranului va conduce la distrugerea entitatii sioniste", a declarat Ahmadinejad intr-o conferinta de presa organizata impreuna cu emirul Qatarului, Hamad ben Khalifa Al-Thani.

"Entitatea sionista si administratia americana ataca orice tara din regiune, atunci cand doresc, fara a astepta sa aiba permisiunea, dar deocamdata nu pot face acest lucru", adauga Ahmadinejad. "Iranul are capacitatea de a da o riposta dura", avertizeaza liderul iranian.

Mahmoud Ahmadinejad apreciaza ca declaratiile care evoca riscul unor atacuri impotriva tarii sale au rolul de a face presiuni asupra Iranului. "Nu va exista niciun razboi impotriva Iranului", adauga el.

Liderul de la Teheran a profitat de ocazie pentru a critica din nou reluarea negocierilor de pace israelo-palestiniene. "Statul evreu este in stare critica si spera sa se reanimeze gratie unui dialog lipsit de rezultate", subliniaza Ahmadinejad.
Vizita lui Ahmadinejad in Qatar are rolul imbunatatirii relatiilor bilaterale si abordarii unor probleme regionale, precum situatia din teritoriile palestiniene si inundatiile din Pakistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.