Cetatenii moldoveni voteaza astazi in cadrul unui referendum constitutional crucial pentru viitorul tarii, referitor la alegerea directa a presedintelui Republicii Moldova, relateaza Info-Prim Neo, in pagina electronica.

Peste 2,5 milioane de cetateni cu drept de vot sunt asteptati la urne pentru a decide cum va fi ales seful statului.

De la ora 7.00 pana la 21.00 (7.00-21.00, ora Romaniei) pe teritoriul Republicii Moldova vor activa 2.034 de sectii de votare, desi era preconizata votarea la 2.035 de sectii, iar in strainatate vor activa 78 de sectii de vot, relateaza MEDIAFAX.

Referendumul va fi monitorizat de catre observatori nationali si internationali. Scrutinul va fi considerat valabil in cazul in care la urne se vor prezenta o treime dintre alegatorii inclusi pe liste, iar seful statului va putea fi ales prin vot direct doar daca majoritatea celor prezenti la referendum se vor exprima in acest sens.

In campania electorala de organizare a referendumului constitutional au participat 25 de formatiuni politice, dintre care 16 au pledat pentru modificarea art. 78 al Constitutiei, patru impotriva, iar alte patru au indemnat alegatorii la boicotarea referendumului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.