Talibanii pakistanezi au promis ca vor ataca Statele Unite si Europa, la doua zile dupa ce Washingtonul a anuntat ca a plasat gruparea pakistaneza Tehreek-e-Taliban pe o lista neagra a organizatiilor teroriste internationale.

"In curand, vom viza America si Europa, ne vom razbuna pentru raidurile avioanelor fara pilot ", a declarat Qari Hussain, un comandant al Tehreek-e-Taliban, potrivit MEDIAFAX.

"Presedintele american, Barack Obama, si aliatii sai sunt inamicii nostri, le este teama de noi. Ne este indiferent daca ne-au calificat drept grupare terorista", a adaugat cel care este supranumit "Ustad-e-Fidaeen" sau "Profesor de kamikaze".

"Vom comite mai multe atacuri, in interiorul Pakistanului si Afganistanului. Vom viza americanii si pe aliatii lor, oricare ar fi ei
", a mai spus Qari Hussain.

"Obama si prietenii sai sunt adevaratii teroristi. Pakistanul este de asemenea un aliat al Statelor Unite si vom ataca toti responsabilii Guvernului pakistanez",
a conchis el.

Fortele americane mobilizate in Afganistan efectueaza frecvent raiduri cu ajutorul rachetelor lansate de avioane fara pilot impotriva talibanilor si a altor insurgenti islamisti care au legaturi cu al-Qaida, refugiati in zonele tribale din nord-vestul Pakistanului.

Incepand din august 2008, peste 1.000 de persoane au fost ucise in cursul a mai mult de 100 de atacuri cu avioane fara pilot in Pakistan, inclusiv un anumit numar de comandanti insurgenti. Aceste operatiuni alimenteaza sentimentul antiamerican care este raspandit in Pakistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.