Catherine Ashton, Inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, a vizitat duminica pavilionul Romaniei la EXPO 2010 Shanghai.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Catherine Ashton, a fost intampinata de Comisarul General al Romaniei la EXPO 2010, Ferdinand Nagy si de Consulul General al Romaniei la Shanghai, Florin Tacu, informeaza un comunicat MAE.

Comisarul General al Romaniei pentru Expozitii Mondiale, Ferdinand Nagy, a prezentat Inaltului oficial al Uniunii Europene conceptul Pavilionului Romaniei la EXPO 2010 Shanghai, expozitiile de fotografie realizate de artistul Florin Andreescu si muzeul de prezentare a istoriei si civilizatiei romanesti.

"Evenimentele culturale gazduite de Pavilionul Romaniei la EXPO 2010 au facut ca acesta sa fie faimos printre ceilalti participanti. Am aflat inainte de vizita mea aici de manifestarile culturale care se desfasoara zilnic in Pavilionul dumneavoastra, mai ales ca aici este gazduita seria de concerte "Travelling Piano" organizate de Pavilionul Uniunii Europene", a declarat Asthon.
.
Inca de la deschidere, Pavilionul Romaniei gazduieste concerte ale programului cultural - artistic "Travelling Piano" al Pavilionului Uniunii Europene. In cadrul acestui program au cantat pe scena Pavilionului Romaniei renumitul pianist francez Bruno Fontaine si pianistul chinez Mu YE Wu.

Catherine Ashton a urmarit in cadrul vizitei si concertul formatiei de muzica de camera Romanian Piano Trio desfasurat pe scena Pavilionului romanesc. Din Romanian Piano Trio fac parte artistii romani de renume international Alexandru Tomescu - vioara, Horia Mihail - pian, Razvan Suma - violoncel.

Pavilionul Romaniei este singurul pavilion care sustine zilnic spectacole live de muzica si dansuri clasice si populare din repertoriu national si international.

Cum atrag romanii vizitatori la Expo Shanghai?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.