Romii trimisi in Romania nu vor mai putea primi indemnizatii de repatriere din partea Frantei, datorita unei noi tehnologii de amprentare.

Autoritatile franceze au gasit modalitatea de a se proteja impotriva celor care vor incerca sa ia indemnizatia de repatriere de mai multe ori.

Dispozitivul de identificare, al francezilor, se numeste Oscar, se bazeaza pe amprentarea romilor si are ca scop impiedicarea curselor du-te-vino intre Romania si Franta cu scopul precis al obtinerii ajutoarelor, scrie le Figaro.

Franta a alocat 18 milioane de euro pentru repatrierea romilor, in 2009 si 2010, iar ajutorul de repatriere este de 300 de euro pentru un adult si 100 euro pentru copii. Insa francezii vor sa ia toate masurile necesare pentru a fi siguri ca romii nu se mai intorc.

In urma cu putin timp am arestat cativa romi care fusesera repatriati, deci primisera ajutorul de 300 euro, si se intorsesera cu autobuzul de la Bucuresti la Paris si isi mai adusesera cu ei alti patru veri pentru a obtine ajutorul de repatriere din nou”, isi aminteste un politist francez.

Cu toate ca noul sistem “Oscar” pare eficient, exista o problema: autoritatile franceze nu au voie sa-i amprenteze pe romi fara voia acestora, decat printr-un ordin judecatoresc. Astfel, daca romii vor refuza amprentarea, sistemul va fi ineficient.

Repatrierea romilor, o solutie temporara?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.