Gardienii angajati pentru a-l proteja pe fostul premier britanic Tony Blair, care calatoresc cu el in concedii de lux si deplasari de afaceri, costa contribuabilii 250.000 de lire sterline pe an, aproape dublu fata de nota de plata pentru apararea lui Gordon Brown.

Gardienii lui Blair au decontat cheltuieli precum cazarea la unele dintre cele mai scumpe hoteluri din lume, unde o camera costa 1.200 de lire pe noapte, inchirierea de limuzine sau diurne de mii de lire, scrie NewsIn.

In timpul unui concediu al fostului premier in Borneo, vara trecuta, ofiterii au cheltuit peste 22.000 de lire steriline.

Alte 3.000 de lire au fost decontati pentru o calatorie in Sierra Leone, pentru care nu au fost prezentate chitante.

Potrivit Sunday Mail, de Revelion, mai multi membri ai echipei de protectie a lui Blair au fost desfasurati in Oxford. Un ofiter a decontat 984 de lire pentru cinci nopti de cazare la hotelul Malmaison, iar alti au platit 213 lire pentru o masa la restaurant.

Comparativ, protectia lui Gordon Brown in ultimul an de mandat a costat 135.000 de lire sterline.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.